Projekt Korsband


Vanliga patient-frågor

Hur går knätesterna till?

Svar: När du kommer till Sportrehab skall du först byta om och värma upp ordentligt på en motionscykel. Därefter kommer du att få utföra styrketester för fram- och baksida lår. Från och med 4 månaders-uppföljningen kan du få göra hopptester om du har börjat hoppträna och din fysioterapeut har godkänt att du får utföra hopptesterna. Testerna tar ca 60 minuter beroende på hur många moment du utför. Se även detaljerad beskrivning av testerna under ”information”.

Hur hittar jag mina resultat efter knätesterna?

Svar: Efter du har gjort testerna kan du logga in på www.projektkorband.se och se dina resultat och jämföra med tidigare tester.

Hur bokar jag tid för att göra knätest?

Svar: Du loggar in på www.projektkorsband.se med ditt personnummer samt ditt lösenord (som du valde när du registrerade dig i Projekt Korsband). På förstasidan efter inloggning finns en grön knapp där det står ”till testbokning”, tryck på den för att komma till vår kalender. OBS! Om du inte hittar någon tid som passar är det viktigt att du hör av dig till oss via e-post projektkorsband@gmail.com eller telefon 031–151536.

Varför får jag får inga mail från Projekt Korsband?

Svar: Det förekommer att e-post från Projekt Korsband hamnar i skräpposten. Om detta är fallet kan du själv ställa in detta via ditt e-postprogram genom att välja "betrodd avsändare"/"ej skräppost" eller liknande. Uteblivna e-post kan även bero på att du uppgett en gammal e-postadress vid registreringen. Det är därför viktigt att registrera en aktiv e-postadress som du kommer använda länge.

Jag har glömt mina inloggningsuppgifter

Svar: Du använder ditt personnummer som användarnamn och om du har glömt ditt lösenord trycker du på knappen ”glömt lösenord”, uppe i högra hörnet. Därefter får du e-post med en länk där du kan välja ett nytt lösenord.

Jag har en bakre korsbandsskada, får jag vara med i Projekt Korsband?

Svar: Tyvärr kan du inte vara med Projekt Korsband om du har en bakre korsbandsskada då det är enbart för patienter med främre korsbandsskada.
Men du kan fortfarande göra styrke och hopptester via Sportrehab , ring 031-151536.

Jag hittar ingen tid som passar för test

Svar: Kontakta oss via e-post projektkorsband@gmail.com eller ring 031-151536.

När är jag klar med projektet?

Svar: Projekt Korsband är ett fortlöpande utvecklingsprojekt. Du kommer regelbundet bli kallad till test under de två första åren i projektet. Därefter blir du kallad 1 gång om året, se detaljerat testschema under ”information”.

Varför kan jag inte boka test när jag loggar in?

Svar: Det kan bero på att det inte finns några lediga tester inom tidsramen för ditt intervall, eller så befinner du dig inte inom ett testintervall. Maila projektkorsband@gmail.com så hjälper vi dig att hitta en tid.

Kostar det något att göra test?

Svar:Varje testtillfälle täcks av patientavgiften, dvs att det kostar 100 kr. Det är gratis om du är under 20 år eller har frikort. Tester vid 2 år och 5 år som är inom testintervallet är helt gratis. Du kan läsa mer här om patientavgiften: Patientavgifter i Västra Götaland och Patientavgifter.


Projektansvarig: Professor Roland Thomeé | Adress till testenheterna: Karta | Kontakt: 031-151536.